Waarom een zelfhulpgroep?

Het moment dat ze je vertellen dat je het syndroom van Turner hebt, of dat je kind het syndroom van Turner heeft, ben je totaal ontredderd door de duizend en één vragen. Zelfs je naaste familie is dan niet in staat te vatten wat je allemaal meemaakt.

Ja, iedereen is het er wel over eens dat je je emoties niet mag onderdrukken, maar na 'n tijdje verwacht men toch van je dat je je een beetje beheerst, dat je er niet te lang over zaagt, alsof alles zo vlug verwerkt is. Uitbarstingen en zogenaamde overspannen emoties worden niet langer getolereerd, zelfs niet in de eigen huiskamer.

Je omgeving probeert zich wel in te leven maar het blijft vrijwel onmogelijk om het mee te beleven. Lotgenoten die het allemaal zelf hebben meegemaakt, kunnen dat als geen ander.Door het wederkerig begrip voel je je minder alleen. Het feit dat bij Turnerkontakt alle leden op dezelfde voet staan, draagt ertoe bij dat je vlugger herstelt van de schok en vlugger een antwoord vindt op die duizend en één vragen. Je krijgt sneller terug greep op je leven want je hoort hoe andere mensen in dezelfde situatie reageerden en de oplossingen die zij gevonden hebben. Bij Turnerkontakt vind je de verstaanbare en actuele informatie waar je al zolang op zoek naar bent.